Yıllardır içerisine düştüğü kimlik bunalımını aşmaya çalışan ama bunun için kopya filmler ve komedi yapımları ile mücadele eden Yeşil Çam sonunda Hint sinemasının Avara filminden sonra bir başka efsane yapımı olan "Black" adlı yapıtı da taklit etti. Yıllar önce tüm dünyada büyük yankı uyandıran "Avara" filmi ülkemizde de oldukça sevilen bir yapıt olmuş ve aylarca gişede kalmayı başarmıştı. Bunun ardından ardı ardına senaryo açısından benzer yapıtları ile ülkemizde taklit edilen film belki de eski Yeşil Çam'ın sıçrama rampalarından biri haline gelmişti. Bu filmle ülkemizdeki sinema yapıtları günlük yaşam ve sıradan hayatlar konu edilmiş ve zengin kadın fakir genç senaryoları birbiri ardını izlemişti.

Bugün gelinen nokta ise hiç de farklı görünmüyor. Hint sineması hala eski görkemini koruyor ve Hollywood'un ardından en büyük ikinci film endüstrisi olarak gösteriliyorken ülkemizde bir türlü beklenen kalitede yapımlar çekilemeyor bunun yerine birbiri ardına çekilen komedi filmleri ve taklit yapımlar ile bu boşluk doldurulmaya çalışılıyor. Bu taklit yapımlardan sonuncusu ise yine tüm dünyada ses getiren Oscar ödüllü bir Hint filmi Black olarak karşımıza çıkıyor.


Ülkemizde şuan yapım aşamasında olan ve 25 Ekim 2013 tarihinde vizyona girmesi beklenen filmlerden "Benim Dünyam" isimli yapıt 2005 yılında Hindistan'da yapılan ve gösterime giren Black filmi ile birebir aynı senaryoya sahip. Üzülerek söylemeliyiz ki ülkemizin sinema sektörü ileriye gitmek ve yeni senaryolar, çarpıcı hikayeler üretmek yerine diğer ülkelerde çekilen ve tamamen ithal yapımları insanımızın önüne sürmekle film severleri kandırmaktan öteye gidememektedir. Umarız birgün sinemalarımızda kendi özgün senaryosu ile dünya sinemasına damga vuran filmler görebiliriz.

BAHSİ GEÇEN BENİM DÜNYAM FİLMİ FRAGMANI:
Yönetmenliğini Uğur Yücel'in yaptığı Benim Dünyam filmi aynı zamanda Uğur Yücel'in oyuncu olarak katkı yaptığı ve baş rolünü Beren Saat ile paylaştığı bir yapım olacak.


2005 YAPIMI HİNT FİLMİ BLACK FRAGMANI
Baş rollerini Rani Mukerji ve Amitabh Bachchan'ın üstlendiği efsane dram filmi Black senaryo bakımından gerçek bir yaşam öyküsünü konu almasıyla da izleyicilerde oldukça önemli bir iz bırakıyor.

Daha yeni Daha eski