Dünya çapında merakla beklenen Bollywood filmlerinden Dhoom 3 yapımcıları filmi bekleyenleri üzecek bir karar aldı. Uzun bir süredir filmin çıkışını bekleyen film severler ne yazık ki filmin çıkış tarihinden önce kliplerini televizyon ve internetten izleyemeyecekler. Bilindiği gibi Bollywood film yapımcıları filmlerin yayın tarihlerinden önce kliplerini yayınlayarak bir tür promosyon oluşturarak filmin başarısını arttırmaya çalışmaktaydılar. Ancak bu ne yazık ki Dhoom 3 filmi için geçerli olmayacak.

Film yorumcuları bu kararın bir pazarlama stratejisi olduğunu düşünüyor. Onlara göre klipler yayın tarihinden önce gösterilmeyerek filme olan merakın artması ve gişede daha fazla başarı yakalanması hedeflenmekte. Bu durum aslında hiç de sürpriz olmadı diyebiliriz. Zira daha birkaç gün önce ajanslara Dhoom 3 filminin şimdiye kadar en yüksek bütçeli klibini çektiği haberi düşmüştü. Filmin bütçesinin neredeyse yarısının klipler için harcandığı söylenmekte. Şayet bu doğru ise kliplerin izleyicilerdeki merakı arttıracağı şüphesiz.

Dhoom 3 filmi tanıtım klibi olarak birkaç hafta önce Katrina Kaif'in içinde bulunduğu Dhoom Machale yayınlanmıştı. Yayıncı şirketten yapılan açıklamaya göre bu klip filmde yer almayacak. Tanıtım amaçlı olarak klasik Dhoom şarkısı ile çekilen bu klip haricinde internet ve televizyonlarda başka Dhoom 3 klibi yayınlanmayacak. Bunun yerine 30 saniyeyi geçmeyecek şekilde hazırlanmış klip fragmanları yayınlanacak.

Post a Comment

Daha yeni Daha eski