Gösterime giren yeni Karan Johar yapımı Gori Tere Pyaar Mein filmi yayınlanması ile pek çok eleştirinin odağı haline geldi. Bollywood Türkiye olarak merakla beklenen filmlerden biri olan bu yapım hakkında medyanın ve sinema severlerin eleştirilerine, değerlendirmelerine kulak verdik.

Film henüz taslak halindeyken senarist Punit Malhotra tarafından İmran Khan'a teklif edilir. İmran Khan senaryoyu yetersiz ve derinliksiz bularak teklifi reddeder. Bunun üzerine yapımda oynaması için Shahid Kapoor'a teklif gönderilir. Shahhid Kapoor da İmran Khan gibi senaryodan kaynaklı sorunlar nedeniyle filmi reddeder. Ancak senarist Punit Malhotra filmi yapmakta kararlıdır. Bu nedenle senaryo üzerinde bazı değişikliklere giderek yeniden İmran Khan'a teklif götürür. Yeni senaryoyu da yeterli bulmayan İmran Khan biraz zorlama ile de olsa filmde oynamayı kabullenir. Senarist Punit Malhotra'nın İmran Khan'da ısrar etmesi onun senaryodaki baş rol oyuncusuna en çok uyum sağlayacak aktör olacağını düşünmesidir.

İmran Khan - Kareena Kapoor
Filme genel olarak verilen puanlama 5 üzerinden 3 olarak karşımıza çıkıyor. Gori Tere Pyaar Mein yapımı genel anlamda klasik bir Bollywood yapımı diyebiliriz. Pek çok Bollywood severin yakından bildiği aşk, romantizm, ayrılık ve engeller bu filmimizin de ana konusu olarak karşımıza çıkıyor. Karan Johar filmlerinin ana teması olan aşk ve göz yaşı anlaşılan o ki bu filmde aşk ve eğlenceye yerini bırakıyor.

Hint medyasının en sorunlu yanı her romantik filmde bir Shahrukh Khan ve Kajol ikilisinin performansını arıyor olmalarıdır. Yeni yeteneklerden İmran Khan henüz aynı yaşta bir bayan kahraman bulabilmiş değilken Kareena Kapoor gibi kendinden çok daha yaşlı bir bayan kahramanla ekranda boy göstermesi çok eleştirilen konulardan biri. Ancak bu eleştiri yapılırken Kareena Kapoor'un oyunculuk kabiliyetine de övgü düzülmesi oldukça ironik bir konu. Özellikle filmi izleyen Hintli sinemaseverlerin İmran Khan'ın aktörlüğüne sürekli laf söylemesi klasik haline gelmiş durumda. Her filminden sonra bu aktöre yüklenen kesimler İmran Khan'ın giderek daha büyük yapımlarda yer almasını kabullenemiyor.

Filmin genel anlamda eğlenceli ve komik tarzda geçmesi bazı çevreleri memnun etmemiş gibi görünüyor. Zira genelde aşk hikayelerinde ayrılık ve göz yaşı işleyen Karan Johar bu sefer eğlence kısmına daha fazla yer verdiği bir filmle karşımıza çıkınca film severlerin beklentilerini karşılamadı gibi görünüyor. Pek çok kesimden aktör ve film eleştirmeni baş rol ikilisinin kimyasını överken bir kesimin de ikili arasındaki yaş farkına dikkat çekerek iyi bir oyuncu seçimi olmadığını söylemesi yorumların maksatlı mı yapıldığı düşüncesine neden oluyor.



Kısaca özetlemek gerekirse Gori Tere Pyaar Mein yapımı senaryo doygunluğu bakımından ve İmran Khan'ın oyunculuk yeteneği açısından yetersiz bulundu diyebiliriz. Her romantik filmde Shahrukh Khan ve Kajol ikilisinin kimyasını görmeye alışan bir seyirci kitlesine yeni aktör ve aktrislerin yeterli gelmediği görülüyor. Baş rol oyuncuları arasındaki yaş farkı da çok konuşulan bir başka nokta.

Post a Comment

Daha yeni Daha eski