Tüm dünyaca bilinen ve sevilen Bollywood aktörleri aslında isimlerinin yanında ana özellikleri ile de ön plana çıkıyor ve takma isimlerini de bu özelliklerine göre halktan alıyor. Halkın kişisel özelliklerinden yola çıkarak isminden farklı hitaplar alan Bollywood aktörlerini tanıyalım.

Shahrukh Khan: Hindistan halkı ona King Khan diyor. Bunun yanında "King of Romance" yani Romantizmin Kralı olarak da biliniyor. Ana özelliği oyunculukta çok yetenekli bir aktör olması ve oynadığı romantik filmlerin hakkını verebilen bir numaralı Bollywood oyuncusu olması. Renkli kişiliği ve çektiği gişe rekortmeni filmlerle adından her zaman söz ettirmeyi başarıyor. Çektiği filmlerin yanında ülkesinde sahip olduğu kriket takımı ve televizyon kanalı ile önemli bir iş adamı ve girişimci olarak da bilinen aktör dünyanın en zengin 2. aktörü olarak gösteriliyor.

Aamir Khan: Hindistan'da Mükemmeliyetçi lakabıyla bilinen Aamir Khan sıra dışı seçimleri ve gelenekselleşmiş Hint sinemasına aykırı işleriyle bilinir. Sıra dışı ve geleneğe aykırı filmler çekmesine rağmen her filmi gişede yeni bir rekor kırmayı başarıyor. Filmlerinde verdiği mesajlar ve kusursuza yakın senaryolar ona Mükemmeliyetçi lakabını kazandırdı. Soğuk kanlı ve sıradan bir yaşama sahip sosyal konulara diğer aktörlerden daha fazla önem veren bir kişiliği var. "Satyamev Jayate" isimli programı bu konuda ne kadar ilgili olduğunun bir göstergesidir.

Salman Khan: Kaslı vücudu ve ağır kişiliğine paralel olarak çektiği aksiyon filmleri ona "Bhai" yani "Ağır Abi" lakabını kazandırdı. Hint halkının bayanlardan çok erkek hayranı bulunan ender aktörlerinden biridir. Bollywood'a Sonakshi Sinha ve Katrina Kaif gibi başarılı bayan aktörlerini kazandırmış bir isim olarak hep yeni oyunculara destek olmuş ve sektörün gelişmesine önemli katkılarda bulunmuştur.

Ranbir Kapoor: Henüz tam bir takma isimle anılmıyor olsa da çektiği Barfi, Yeh Jawaani Hai Deewani gibi filmlerle Bollywood'un haylaz çocuğu olarak anılmaya başlamış, üstüne yapışan serseri çocuk imajına güvenerek Besharam (Utanmaz) isimli film dahi çekmiştir. Filmler dışında günlük hayatında da uslanmaz ve haylaz biri imajı veren Ranbir Kapoor Bollywood'un güzel iki aktrisi Deepika Padukone ve Katrina Kaif ile aşk hayatı yaşamıştır. Aktör giyim tarzı olarak da Hint geleneklerinden uzak olan, şapka, kot ve convers ayakkabılarla çok sık görüntülenmiştir.

İmran Khan: Ülkesinde "Chocolate  Boy" yani "Çikolata Çocuk" olarak bilinen İmran Khan bu lakabı sevimli yüzüne ve tatlı imajına borçlu. Filmlerinde Bollywood film kültüründen biraz uzak daha çok Hollywood esintileri taşıyan bir imajı olan aktörün görünüşü ve giyimi de buna pararlel bir özellik taşıyor. Genç aktörlere kıyasla medyaya karşı çok dürüst olan İmran Khan tıpkı dayısı Aamir Khan gibi gerçekleri anında söylemesi ve medyadan hiç bir şey gizlememesiyle bilinir. Bollywood'un hayranlarına düşkün ve saygılı aktörleri arasındadır.

Shahid Kapoor: Her ne kadar gişede çok büyük başarılara imza atmış filmleri olmasa da oyunculuğu ile kısa sürede kendini sevdirmeyi başaran ender aktörlerden biri de Shahid Kapoor'dur. Ülkesinde net bir lakapla çağrılmasa da film çevreleri ve arkadaşları kendisine nesli tükenen bir kuş olan "Dodo" lakabını verdi. Diğer yandan Shahrukh Khan'a benzerliği ile bilinen aktöre "veliaht" göndermesi sıkça yapılmaya başlandı.
Daha yeni Daha eski