Bollywood'un Yeni Modası Kadın Merkezli Filmler



Bollywood endüstri olarak genelde çiftlerin aşk hikayelerini konu almıştır. Ancak son zamanlarda gelişen film alt yapısına paralel olarak daha fazla kadın merkezli yapımları da görmeye başladık. "Black" filmi ile Rani Mukerji'yi kadın merkezli bir filmde gördük ilk etapta. Peşinden "Kahani" filmi ile Vidya Balan konuk oldu ekranlarımıza. Kangana Ranaut'un "Queen", Priyanka Chopra'nın "Mary Kom" ve son olarak Anushka Sharma'nın "NH10" yapımı kadın merkezli filmlere bir emsal teşkil etti adeta.

Kadın haklarının çok da söz konusu olmadığı bir ülke olan Hindistan için birbiri ardına gösterime giren bu kadın merkezli filmler hem şaşırtıcı, hem de sevindirici bir gelişme olarak taktir topluyor dünya kamuoyundan. Pek çok açıdan sadece Khan'ların ve Kapoor'ların film endüstrisi olarak bilinen bir film dünyasının bu yapımlarla bayan kahramanların da bir fenomen haline dönüşmesi, Bollywood'un çizgisinde yeni alanlar açıldığı yorumlarına neden oluyor.

Kadın merkezli yapımların modası yapımcılar arasında hız kesmeden yayılmaya devam ediyor. Zira 2015 yılına NH10 filmi ile başlayan Anushka Sharma'nın ardından genç yeteneklerden Sonakshi Sinha'nın da "Akira" isimli yeni bir kadın merkezli filmin çekimlerine başladığı haberi geldi. Görünen o ki, Bollywood artık sadece çiftlerin destansı aşk hikayeleri ve kaslı aktörlerin abartılı dövüş sahneleri ile değil aynı zamanda yetenekli aktrislerin sosyal mesaj veren kadın merkezli filmleriyle de adından söz ettirecek!

Post a Comment

Daha yeni Daha eski